Дунаєвський Г. А., Попік С. Я. Овочі та фрукти в харчуванні здорової та хворої людини.— К.: Здоров'я, 1990.— 160 с.— рос.
ISBN 5-311-00422-3
Довідковий посібник широко висвітлює з наукових позицій значення фруктів та овочів для здорової та хворої людини. У ньому наведено відомості про хімічний склад та енергетичну цінність цих продуктів і страв з них, роль окремих харчових речовин, що входять до їх складу, для організму. Опис кожного виду овочів та фруктів містить докладні дані про них як про продукти, необхідні для організації збалансованого харчування, що збагачують організм вітамінами, мінеральними солями та іншими біологічно активними речовинами, що сприяють нормальному функціонуванню органів травлення, перетравленню та засвоєнню їжі. У книзі розглядається лікувальна дія різних овочів та фруктів при багатьох захворюваннях, даються рекомендації щодо їх застосування у складі дієт лікувального харчування. Цікаві відомості про сироїдіння, використання його як лікувального метру, а також про специфічно-динамічну дію на організм овочів і фруктів.