Виробництво молока на малій фермі: Практичний посібник / А.Т. Цвігун, М.Г. Повозніков, С.М. Блюсюк, В.С. Кушнір, В.Г. Кураш, Н.В. Кравець, B. І. Бучковська, Ю.М. Євстафієва, В.Є. Харкавлюк, П.М. Васильчук, В.П. Саєнко, C. В. Єрмаков; за ред. А.Т. Цвігуна, В.Б. Кирилюка. 2-ге видання, виправлене і доповнене. - Кам'янець-Подільський, 2008. - 256 с.
ISBN 978-966-1638-14-2
Посібник підготовлений науково-педагогічними працівниками Подільського державного аграрно-технічного університету, головного управління агропромислового розвитку за підтримки Хмельницької обласної державної адміністрації.
У посібнику описан» технологію виробництва молока на малій фермі згідно вимог Європейського Союзу. Окремі розділи присвячені годівлі та утриманню корів, одержанню, зберіганню та переробці молока, ідентифікації худоби тощо. Наведено витяг із правил виробництва сертифікованої органічної продукції тваринництва, що дуже важливо для безпеки харчування людей.
Посібник розрахований на слухачів системи післядипломної освіти та дорад-ництва, експертів-дорадників, дорадників, спеціалістів агроформувань, студентів спеціальностей «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та «Ветеринарна медицина», власників невеликих молочних ферм тощо.