КАМЕНЯРІВСЬКА ФРАНКІАНА ОСТАННІХ РОКІВ

Побачили світ

1. Франко Іван. Мозаїка: Із творів, що не ввійшли до Зібр. тв. у 50 т.; упоряд. З. Франко, М. Василенко. – Львів: Каменяр, 2001. – 434 с.

2. Франко Іван. Мозаїка, ІІ: Із творів, що не ввійшли до Зібр. тв. у 50 т.; упоряд. М. Василенко. – Львів: Каменяр, 2009. – 475 с.

Представлені в збірниках твори І. Франка маловідомі, призабуті, а для багатьох зовсім незнані. Ці збірники лише вибране з того, що не ввійшло до 50-томного зібрання творів видатного письменника, вченого, громадського діяча. Ознайомлення з цим доробком значно розширить і поглибить враження від багатогранної діяльності Великого Каменяра.

3. Франко Іван. Зів’яле листя: Лірична драма / Пер. польськ. мовою К. Ан­гельської; пер. рос. мовою А. Ахматової; упоряд. і вступ. стаття М. Іль­ницького; худож. оформл. Б. Пікулицького. – Львів: Каменяр, 2004. – 183 с.: іл. – (Серія “Бібліотека слов'янських літератур”). – Укр., пол., рос.

4. Франко Іван. Зів'яле листя: лірична драма / Пер. груз. та переднє слово Р. Чілачави; іл. Б. Пікулицького. – Львів: Каменяр, 2005. – 147 с.: іл. – (Серія “Бібліотека слов'янських літератур”). – Укр., груз.

Книги містять поетичну збірку класика української літератури, яка належить до вершинних явищ світової лірики, мовою оригіналу та в перекладах грузинською, польською і російською.

5. Франко Іван. Іван Вишенський: Поема / Іл. С. Караффи-Корбут; вступне слово М. Косіва; післяслово Р. Горака, Х. Саноцької. – 2-ге вид. – Львів: Каменяр, 2006. – 115 с.: іл.

У цій книжці зійшлися і рівноправно стали поряд три світи – світ самого Івана Вишенського, який постає із його творів, світ поетичних візій, створених художньою уявою Івана Франка, та світ, котрий відтворила видатна українська мисткиня Софія Караффа-Корбут.

 

Серія “Моя Франкіана”

*6. Франко Іван. МОЙСЕЙ: поема / Худож. оформл. А. Марковської. – Львів: Каменяр, 2008. – 80 с.: іл. – (Серія “Моя Франкіана").Мойсей: поема / Худож. оформл. А. Марковської. – Львів: Каменяр, 2008. – 80 с.: іл. – (Серія “Моя Франкіана").

*7. Франко Іван. Похорон: поема / Переднє слово М. І. Гнатюка; худож. оформл. А. Марковської. – Львів: Каменяр, 2008. – 54 с.: іл. – (Серія “Моя Франкіана”).

*8. Франко Іван. Малий Мирон: оповідання [“Малий Мирон”, “Грицева шкільна наука” і “Schonschreiben”] / Худож. оформл. А. Марковської. – Львів: Каменяр, 2010. – 30 с.: іл. – (Серія “Моя Франкіана”).

*9. Спогади про Івана Франка / Упоряд., вступ. сл., прим. М. І. Гнатюка. – 2-ге вид., доп., перероб. – Львів: Каменяр, 2011. – 814 с.

У виданні найбільш повно, в порівнянні з попередніми збірниками, представлено спогади широкого кола громадських і культурних діячів, рідних і знайомих Івана Франка, у яких міститься багатий і цікавий матеріал про життя та діяльність великого Каменяра.

*10. Бонь Віра. Будинок-музей Івана Франка у Львові: Ілюстрований путівник по Львівському національному літературно-меморіальному музею Івана Франка / Худож. оформл. І. Шутурми; фотозйомка Т. Валька та І. Шу­турми. – Львів: Каменяр, 2008. – 122 с.: іл.

*11. Прийдімо до Франка: Ілюстрований путівник по літературній експозиції Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка / Худож. оформл. А. Маркоовської; фотозйомка О. Глібовицької і Т. Валька. – Львів: Каменяр, 2011. – 290 с.: іл.

В ілюстрованих путівниках на основі оновлених експозицій Національного літературно-меморіального музею Івана Франка у Львові розповідається про життєвий шлях Івана Франка, а також про місця перебування Великого Каменяра в Україні та за її межами, про вшанування його пам’яті у світі, зокрема видання його творів і книг про нього. Поряд з розповіддю про Великого Каменяра, в путівниках висвітлюється історія будинків, в яких розмістилася музейна експозиція.  

*12. Науковий вісник Музею Івана Франка у Львові: Випуск 3 / Редколегія: Р. Громяк, І. Денисюк, М. Ільницький та ін.; відповід. за вип. П. Зо­зуляк. – Львів: Каменяр, 2003. – 364 с.: іл.

*13. Науковий вісник Музею Івана Франка у Львові: Випуск 5 / Редколегія: Р. Громяк, І. Денисюк, М. Ільницький та ін.; відповід. за вип. П. Зо­зуляк. – Львів: Каменяр, 2005. – 221 с.

*14. Науковий вісник Музею Івана Франка у Львові: Випуск 6 / Редколегія: Р. Громяк, І. Денисюк, М. Ільницький та ін.; відповід. за вип. П. Зо­зуляк. – Львів: Каменяр, 2006. – 350 с.

*15. Науковий вісник Музею Івана Франка у Львові: Випуск 7 / Редколегія: Р. Громяк, І. Денисюк, М. Ільницький та ін.; відповід. за вип. П. Зозуляк. – Львів: Каменяр, 2007. – 376 с.: іл.

У випусках “Наукового вісника Музею Івана Франка у Львові”, започаткованого у 2000 році з нагоди 60-річчя музею, публікуються наукові праці співробітників музею, спогади сучасників Івана Франка та колишніх працівників музею, а також листи до Івана Франка. В шостому випуску “Вісника” подається історія хвороби І. Франка. В кожному випуску вміщена хроніка діяльності Музею за конкретний рік.

 

Намічені до випуску в 2012–2013 рр.

*1. Франко І. Лис Микита: Поема; з ілюстраціями С. Караффи-Корбут – (Серія “Моя Франкіана").

*2. Франко І. Основи суспільності. – (Серія “Моя Франкіана”).

*3. Франко І. Сотворення світу. – (Серія “Моя Франкіана”).

*4. Франко І. Що таке поступ? Одвертий лист до галицької української молодежі. – (Серія “Моя Франкіана”).

*5. Франко І. Страшний суд: Поема. – (Серія “Моя Франкіана”).

*6. Франко І. Два чуда: Балади. – (Серія “Моя Франкіана”).

*7. Франко І. Іван Вишенський (укр. і польськ. мовами; переклад польською Петра Франка). – (Серія “Бібліотека слов’янських літератур”).

 

 

 

Видання, помічені зірочкою,
можна замовити у видавництві за адресою:
Україна, місто Львів, вулиця Підвальна, 3,
четвертий поверх(вхід з вулиці Валової 31)
Наша поштова адреса: 79008 м. Львів, вулиця Валова, 31.
Наша електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Контактний телефон / факс: +38 (032) 235-59-49

 

Інформацію про книги, випущені видавництвом “Каменяр”,

можна знайти на сайті