Лучко Й. Й., Коваль П.М. Основи досліджень та випробувань будівельних матеріалів і конструкцій
Лучко Й. Й., Коваль П. М. Основи досліджень та випробувань будівельних матеріалів і конструкцій : навчальний посібник; За ред. д. т. н., проф. Й. Й. Лучка / Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України; Львівський національний аграрний університет; Національна академія образотворчого мистецтва і архітектури. – 2011. – 230 с.: рис., табл. – Оправа. 
У навчальному посібнику викладено методи та засоби, які використовуються для експериментальних досліджень будівельних матеріалів і конструкцій. Описано неруйнівні методи випробувань елементів будівель і споруд. Розглянуто визначення фізико-механічних характеристик будівельних матеріалів. Викладено суть та основні принципи методів моделювання будівельних конструкцій. Наведено відомості про теорію подібності та прийоми фізичного і математичного моделювання конструкцій будівель і споруд.

Книга, яка має гриф Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, буде корисною для студентів, які навчаються за напрямками архітектури, дизайну, будівництва, наукових працівників, аспірантів та магістрів.