Видавництво "КАМЕНЯР" випустило нову книгу:
Присяжний Теодозій, Яріш-Присяжний Юрій, Присяжний Павло, Болюбаш Юрій. З історії науково-освітньої та культурної діяльності отців римо- і греко-католицької церков в Україні у XVII-XX ст. 
Присяжний Теодозій, Яріш-Присяжний Юрій, Присяжний Павло, Болюбаш Юрій. З історії науково-освітньої та культурної діяльності отців римо- і греко-католицької церков в Україні у XVII-XX ст.: Вибрані дослідження, статті, архівні матеріали, автографи, тексти: Тексти / упоряд. і наук. ред.. Теодозій Присяжний. - Львів: Каменяр, 2022. - 260 с. іл. 58. ISBN 978-966-607-624-4                 

Присяжний Теодозій, Яріш-Присяжний Юрій, Присяжний Павло, Болюбаш Юрій. З історії науково-освітньої та культурної діяльності отців римо- і греко-католицької церков в Україні у XVII-XX ст.: Вибрані дослідження, статті, архівні матеріали, автографи, тексти: Тексти / упоряд. і наук. ред.. Теодозій Присяжний.
- Львів: Каменяр, 2022. - 260 с. іл. 58.
ISBN 978-966-607-624-4
Пропоновані у виданні дослідження, статгі, архівні матеріали, тексти розповідають про науково-освітню та культурну діяльність отців піярів, Маркіяна Шашкевича, Романа Дурбака. Підготували книгу світські особи -Теодозій Присяжний, Юрій Яріш-Присяжний, Павло Присяжний та Юрій Болюбаш. Наприкінці XX - на початку XXI століття окремі публікації цих авторів про піярські школи у Варяжі, Золочеві, Львові, Любешеві, Дубровиці, Межиріччі Корецькому (тепер - Великі Межирічі) та Заславі (тепер -Ізяслав), а також про отців Маркіяна Шашкевича та Романа Дурбака побачили світ у наукових виданнях України (“Світ педагогіки”, “Освітянин”, “Мандрівець”, “Тернопіль”, “Славістичні записки”, “Шашкевичів край” та ін.), а також у ’ Польщі (“Analecta” Польської академії наук, “Lubelski Rocznik Pedagogiczny” Університету Марії Кюрі-Склодовської). Найважливіші з них поміщені у книзі.
Для широкого кола читачів.

Замовити книгу в нашому Магазині