16 березня 2012 р., видавництво «Каменяр» разом зі своїми авторами у рамках VІ Книжкової толоки відвідало мальовничий Миколаївський край, що над Дністром. Уже кілька років поспіль унікальна Книжкова толока розпочинається із районних шкіл, цьогоріч «Каменяр» гостював у селах Гірське та Раделичі.

 

Учні та вчителі, а також місцеві жителі з нетерпінням чекали зустрічі із письменниками. Уже відомі на Миколаївщині прозаїк Тетяна Грунська, поетеса Надія Одноріг і дебютантки Олена Басараб та Христина Потапенко спілкувалися зі школярами, читали свої твори, підписували книжки на згадку. Директор видавництва «Каменяр» Дмитро Сапіга представив нові видання, особливе зацікавлення викликала виставка-продаж книжок за видавничими цінами.

 

Спілкування із письменниками продовжилося наступного дня, але вже в славному місті Миколаєві, де зібралася чимала літературна громада. Відвідувачі цікавилися книжками видавництва«Каменяр»; привертали увагу серії «Спадщина», «Моя Франкіана», видання з історії України, художні твори знаних літераторів та дебютантів, книжки для наймолодших читачів. Також відвідувачі та учасники толоки мали нагоду поспілкуватися із прозаїком Тетяною Грунською, придбати нові книжки письменниці, отримати автограф.

 

Цьогорічна Книжкова толока вкотре засвідчила, що українська книжка потрібна читачам.