20 березня 2012 р., о 17.00, у львівській книгарні «Є» (пр. Свободи, 7) відбувся черговий «Каменярівський вівторок». Цього разу учасники зустрічі ознайомилися із виданнями, які побачили світ у «Каменярі» впродовж лютого-березня.

 

Директор видавництва Дмитро Сапіга представив нові книжки «З полум’я у вогонь. Пам’яті героїв УПА» (автори Ганна Плечій і Дарія Скільська), «Надзвичайно звичайна історія» (повість дебютантки Марії Фанти), «Чуєш птаху?.. Це я» (поетична збірка дебютантки Ярки Богач) та ін., нагадавши, що на березень припадає відзначення пам’яті видатної письменниці Галини Гордасевич (тритомник її творів побачив світ у «Каменярі» в серії «Спадщина»).

 

Також представлено книжку «Спогади про Василя Колодія» (каменярівська серія «Особистості»; упорядник М. Муха-Колодій), яку схвально оцінила відома поетеса, лауреат багатьох літературних премій Марія Людкевич, розповівши присутнім про видатну особистість – феноменального поета і вимогливого редактора Василя Колодія.

Уже традиційною для «Каменярівських вівторків» є рубрика «Видання попередніх років», в якій представляються книжки, що побачили світ у видавництві в попередні роки (видавництво не задовго відзначатиме своє 75-річчя). На березневому «Каменярівському вівторку» виставлялись видання 1950 року, які неабияк зацікавили публіку,  особливо молодь, якої зібралося чимало.

 

Окрім того, “зіркою” зустрічі стала дебютантка Христина Потапенко із поетичною збіркою «Із небом у серці». Христина навчається на п’ятому курсі юридичного факультету, проте захоплюється поезією, про яку схвально відгукуються її наставники та друзі, а також читачі.

 

Приємно зазначити, що «Каменярівські вівторки» щомісяця збирають чималу аудиторію зацікавлених львів’ян, пропагуючи таким чином добру українську книжку.